correct bestelling noteren; maaltijden en dranken bedienen
vlotte, correcte, toegewijde en klantvriendelijke dienstverlening;
respecteren van bepaalde normen;
vlotte werkvoortgang, goede coördinatie met de keuken, efficiënte bedieningsmethode en werkorganisatie;
controle rekeningen en betalingsmiddelen;
persoonlijke hygiëne en voorkomen;
mise en place van de zaal : schikt tafels en stoelen; legt linnen; plaatst bestek en vaatwerk; decoreert zaal en tafels
mise en place van het dienstmateriaal;
mise en place van het buffet, indien nodig vult frigo's aan bij ontstentenis van buffetpersoneel;
mise en place voor aperitieven, nagerechten en koffie, plus toebehoren bij ontstentenis van buffetpersoneel;
noteert en organiseert reservaties.
onthaalt klanten, kent de inhoud van de menu, geeft menu- en drankenadvies, geeft toelichting over de samenstelling of bereidingswijze van gerechten; neemt de bestelling op (noteert speciale wensen) en geeft deze door aan keuken;
zet dranken klaar (of geeft de bestelling door aan het buffetpersoneel) en bedient (ontkurken, inschenken); past het bestek aan naargelang de gerechten;
naargelang het verloop van de dienst, geeft instructies aan het keukenpersoneel voor de verdere bereidingen of afwerkingen;
haalt dranken en maaltijden op, bedient de klanten (plate-service : inzetten van het bord; ofwel schotels : portionering en schikken op het bord);
ruimt de tafel af;
maakt de rekening op en ontvangt; controleert betalingsmiddelen;
veegt de tafel voor volgende klant of de volgende dienst;
is permanent attent voor de noden van de klant;
behandelt klachten.
ruimt de tafels af en doet de mise en place voor de volgende dienst;
schikt en bergt het bedieningsmateriaal op; zorgt voor orde en netheid in de zaal met uitzondering van de grondige schoonmaak;
neemt deel aan de voorbereiding en uitvoering van festiviteiten (vb. braderie), banketten en buffetten;