Het werk van een chef-kok is vooral gericht op het leidinggeven aan keukenpersoneel. Hij stuurt keukenpersoneel aan bij het koken van gerechten op de menukaart die door de chef-kok is samengesteld. De chef-kok is meestal ook betrokken bij het werven van keukenpersoneel en ziet zo toe op de kwaliteit en kennis van het keukenpersoneel. Hij is de eindverantwoordelijke voor wat klanten op hun bord krijgen. Ook moet de chef-kok zich bezighouden met inkoop, hygiëne en financiën. Belangrijke taken en verantwoordelijkheden van een chef-kok zijn:
- je bent leergierig
- lekker eten maken is je passie
- je kan aan een stevig tempo werken
- je bent stressbestendig
- je hebt produktkennis
- je kan taken plannen volgens belangrijkheid
- je kan een stock beheren
- je werkt met orde en netheid
- je bent een teamplayer
- je kan op een respectvolle manier omgaan met je collega's
- je hebt eergevoel
- correct loon volgens barema PC 302
- 15 dagen werken / 15 dagen vrij
- werkdagen van 11u - startuur varieert
- water & koffie tijdens je dienst- werk je minstens 4 u -dan wordt er ook een lunch/avondmaal voorzien
Ruben Vanoirbeek
0485619662
ruben@c-academy.be