Job 2 van 2


Report this listing

Solliciteren



Diensthoofd Keuken


Organisatie

Als regionaal ziekenhuis werken we slim, met veel inzet en passie samen en vernieuwen we ons continu. Zo blijven we een uniek ziekenhuis met betrokken en gedreven medewerkers en specialisten. Dichtbij medewerkers. Dichtbij patiënten.

Dankzij korte communicatielijnen en sterke ondersteuning krijg je de kans jezelf en anderen te laten groeien. Je haalt door een persoonlijke en resultaatgerichte benadering het beste uit je mensen. Grijp de kans om jezelf uit te dagen en te groeien in je job, we kijken er naar uit je te ontmoeten.

Functiebeschrijving

Als diensthoofd keuken organiseer je de volledige werking van onze voedingsdienst, met focus op kwaliteit, logistiek en personeelsmanagement. Je coördineert de maaltijdbereiding en -bedeling voor patiënten, medewerkers en bezoekers, en zorgt voor een vlotte samenwerking tussen de keukens en andere diensten. Je denkt actief mee over procesoptimalisatie en verbeteringen binnen de dienst.

Jouw verantwoordelijkheden:

  • Je staat in voor de organisatie, coördinatie en opvolging van de maaltijdbereiding en -bedeling.
  • Je zorgt voor een efficiënte personeelsplanning en werkverdeling en stuurt een gevarieerd team van medewerkers keuken en cafetaria aan.
  • Je motiveert, coacht en begeleidt medewerkers, detecteert opleidingsnoden en stimuleert een constructieve teamdynamiek.
  • Je stuurt actief de kwaliteit van de maaltijden en de werking van de keuken aan: je checkt en stuurt bij waar nodig, je voorziet interne controles (in samenwerking met ziekenhuishygiëne) en externe audits, en onderneemt acties op basis van de resultaten.
  • Je beheert de logistieke stromen van grondstoffen, leveringen en voorraadbeheer.
  • Je bent verantwoordelijk voor het financieel management van de keuken: je volgt budgetten op, stuurt kosten en uitgaven bij, en denkt na over kostenbewuste en efficiënte werkmethodes.
  • Je neemt een actieve rol in het optimaliseren van processen en denkt na over innovatieve voedingsconcepten.
  • Je onderhoudt contacten met interne partners zoals directie, diëtisten en technische dienst, en fungeert als aanspreekpunt voor externe leveranciers.
  • Je rapporteert op regelmatige basis aan de Facility Manager.

Profiel

  • Je hebt ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur binnen een zorg- of voedingscontext.
  • Je beschikt over sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt een coachende en motiverende leiderschapsstijl.
  • Je hebt kennis van voedingshygiëne en HACCP, of bent bereid je hierin bij te scholen.
  • Je hebt een proactieve houding en denkt graag mee over procesoptimalisatie en verbeteringen binnen de dienst.
  • Je kan vlot werken met pc-programma's en planningstools.
  • Flexibiliteit en verantwoordelijkheidszin typeren jou.

Wij bieden

Bij ons kan je rekenen op betrokken collega's in een "dichtbij beter"-werkomgeving. We vinden het belangrijk te blijven groeien en bieden dan ook heel wat opleidings- en ontwikkelingskansen. Verwacht je jaarlijks aan een veelvoud van medewerkersactiviteiten en attenties om de teamspirit extra in de verf te zetten.

We bieden een tewerkstellingspercentage van 100%. De verloning gebeurt volgens de ziekenhuisbarema´s aangevuld met extralegale voordelen waaronder groepsverzekering, gratis hospitalisatieverzekering, hospitalisatieverzekering voor gezinsleden aan een erg voordelig tarief, fietsleasing, vergoeding woon-/werkverkeer en parking, eindejaarspremie, vakantiegeld, aansluiting bij Samenaankoop KU Leuven en heerlijke maaltijden aan sterk verminderd tarief.

Contact

Interesse? Solliciteer dan vandaag nog online

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Veronique Marcelis, verantwoordelijke werving en selectie of Wilfried Jenzen, directeur infrastructuur en facilitaire diensten

Solliciteren

Meer banen van je zoekopdracht