Think Fresh. Act Fresh. Make Fresh! Plukon Food Group, marktleider in innovatieve kip- en maaltijdconcepten, is met een omzet van bijna € 4 miljard, 10.000 medewerkers en vestigingen in 7 landen een toonaangevende speler in de
Europese voedingsindustrie. Het bedrijf ontwikkelt en produceert naast kipproducten ook
maaltijdcomponenten en alternatieve proteïnen (veggie/vegan) voor diverse markten. Plukon levert internationaal aan het topsegment van de foodindustrie en grote Retail ketens in Nederland,
Duitsland, België, Frankrijk, Polen, Spanje en Denemarken.
Plukon Food Group België heeft productiesites in Maasmechelen, Olen en Moeskroen en realiseert
een omzet van ongeveer € 675 miljoen. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de Belgische en Franse retailmarkt en heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Dankzij continue
investeringen in moderne productielijnen en logistieke optimalisatie blijft Plukon inspelen op de
behoeften van haar afnemers. Om deze groei te bestendigen en verder uit te bouwen, zijn we op zoek naar een productie
diensthoofd!
Taken
Het Diensthoofd opereert binnen een vast cluster (team van 6) in de productiehal. Het cluster deelt
een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het leiden van de lineleaders en het voorbereiden van
de productieplanning. Daarnaast is het cluster verantwoordelijk voor het in stand houden van een
gesprekscultuur (feedbackgesprekken, aanwezigheidsgesprekken, ontwikkelingsgesprekken,…) met
alle medewerkers, in samenwerking met HR. Binnen het cluster sta je ook mee in voor het ontwikkelen van medewerkers en het waarborgen van een veilige en kwalitatieve werkomgeving en het uitvoeren van verbeterprojecten.
Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden
Leiding geven: Het handhaven van een respectvolle en veilige werkcultuur. Zorgdragen voor de onboarding van nieuwe medewerkers en signaleren van opleidingsbehoeften.
Effeciëntie: Het zorgen voor een optimale voorbereiding voor uitvoering van de productieprocessen binnen de toegewezen shift, conform de planning en specificaties.
Veiligheid en kwaliteit: Handhaven en bevorderen van een (voedsel-)veilige werkomgeving, conform de interne richtlijnen en wettelijke vereisten. Het toezien op de naleving van kwaliteitsstandaarden en het tijdig signaleren en corrigeren van afwijkingen.
Communicatie en rapportage: Het effectief communiceren met teamleden binnen het cluster en lineleaders om de operationele continuïteit te waarborgen. Zorg dragen voor het motiveren van medewerkers door hen te verbinden met de organisatiedoelen en hun prestaties regelmatig te bespreken.
Jouw profiel: sterke, communicatieve leider met oog voor efficiëntie
Werkervaring : Minstens 2 jaar ervaring in een leidinggevende positie
Vaardigheden & competenties :
Informatie verwerken: Informatie verzamelen, behandelen en origineel verwerken
Oplossingsgericht werken: Omgaan met het onverwachte, op eigen initiatief handelen en oplossingen implementeren.
Mensen aansturen: Instructies geven, anderen hun resultaten bijsturen en discipline bewaren
Samenwerken: Overleggen, groepsgevoel stimuleren en conflicten vermijden en bijleggen.
Inzet tonen: Betrokkenheid en motivatie tonen, kwaliteitsbewust handelen en doorzetten.
Talenkennis: Vloeiend Nederlands
Aanbieding
Een uitdagende functie in een boeiende werkomgeving
Voltijdse werkuren: in 2 ploegen (morgen/middag)