Ressorteert onder de kok alleenwerkend. Hij/Zij voert alle bereidingen uit volgens de instructies van de kok en kan hem vervangen voor de volledige keukendienst bij diens afwezigheid. (Geeft eventueel instructies aan keukenhelpers.)
DOEL: Mise-en-place, bereiden, schikken en garneren van gerechten. Vervangen van de kokeigenaar/zaakvoerder bij diens afwezigheid.
HOOFDTAKEN:
Hij/Zij is verantwoordelijk voor het werk dat hem/haar toevertrouwd is door de kok en vervangt hem bij afwezigheid in de keuken.
1. Voorbereiding dienst : - mise-en-place van de warme en koude gerechten - braadt vlees, vis en gevogelte; bereidt allerlei sauzen; patisserie.
2. Tijdens de dienst : - bereidt en werkt gerechten af volgens bestelling, respecteert hierbij een bepaalde tijdsplanning, receptuur, werkmethode en werkorganisatie - schikt en garneert gerechten op borden en schotels of plaatst ze in warm waterbaden, respecteert portionering van de verschillende maaltijdcomponenten - (geeft eventueel instructies aan de helpers en springt in voor de chef kok.)
3. Na de dienst: - ruimt de keuken op - controleert en verwerkt voedseloverschotten - controleert kwaliteit en versheid van de producten - zorgt voor hygiënische opslag en bewaring van voedingsmiddelen - houdt koelkast en diepvries ordelijk en schoon - controleert voorraad en geeft bestelling door aan de uitbater - maakt werkinstrumenten en werkplaats schoon - staat in voor orde en netheid en veiligheid in de keuken - respecteert veiligheidsnormen tijdens de werkzaamheden - signaleert storingen/defecten
Studievereisten zijn niet nodig als de nodige ervaring kan voorgelegd worden.
Michaël Serrien
+32478715024
vacatures@bardo.be