Hulpkok

Functie

Ressorteert onder de kok alleenwerkend. Hij/Zij voert alle bereidingen uit volgens de instructies van de kok en kan hem vervangen voor de volledige keukendienst bij diens afwezigheid. (Geeft eventueel instructies aan keukenhelpers.)


DOEL Mise-en-place, bereiden, schikken en garneren van gerechten. Vervangen van de kokeigenaar/zaakvoerder bij diens afwezigheid.


HOOFDTAKEN

Hij/Zij is verantwoordelijk voor het werk dat hem/haar toevertrouwd is door de kok en vervangt hem bij afwezigheid in de keuken.

. Voorbereiding dienst - mise-en-place van de warme en koude gerechten - braadt vlees, vis en gevogelte; bereidt allerlei sauzen; patisserie.

. Tijdens de dienst - bereidt en werkt gerechten af volgens besing, respecteert hierbij een bepaalde tijdsplanning, receptuur, werkmethode en werkorganisatie - schikt en garneert gerechten op borden en scho of plaatst ze in warm waterbaden, respecteert portionering van de verschillende maaltijdcomponenten - (geeft eventueel instructies aan de helpers en springt in voor de chef kok.)

. Na de dienst - ruimt de keuken op - controleert en verwerkt voedseloverschotten - controleert kwaliteit en versheid van de producten - zorgt voor hygiënische opslag en bewaring van voedingsmiddelen - houdt koelkast en diepvries ordelijk en schoon - controleert voorraad en geeft besing door aan de uitbater - maakt werkinstrumenten en werkplaats schoon - staat in voor orde en netheid en veiligheid in de keuken - respecteert veiligheidsnormen tijdens de werkzaamheden - signaleert storingen/defecten


Jouw profiel

Studievereisten zijn niet nodig als de nodige ervaring kan voorgelegd worden.

De goederen ontvangen en controleren
De goederen opslaan in een koelkamer of voorraadkamer Gerechten bereiden Europees De werkpost en het keukengerei onderhouden en schoonmaken De gerechten opmaken om op te dienen (presentatie, samensing, afwerking, ...) De ingrediënten doseren en mengen Een soort product bereiden Vlees Het werkblad en het keukengerei klaarmaken
Toesen aanzetten (ovens, kookplaten, ...) Een soort product bereiden Sauzen Een soort product bereiden Nagerechten, ijs De voorraad opvolgen, tekorten vastsen
Besingen plaatsen Menu’s uitwerken
Recepten creëren of aanpassen (samensing, nieuwe smaken, ...) Een soort product bereiden Vis, zeeproducten Bereidingen en producten verpakken en etiketteren (fabricatie- en houdbaarheidsdata)
Ze opbergen in de koelruimte, de voorraadkamer, ... Vlees, vis, groenten, ... koken of opwarmen Groenten en fruit wassen en schoonmaken De bereiding en de productie van gerechten superviseren
Controleren of de regels voor voedselveiligheid worden toegepast Vlees en vis voorbereiden (schoonmaken, snijden, opbinden, omwikkelen, ...) Solliciteren

Michaël Serrien
+

 


Hulpkok
2024-05-31 - 2024-06-29

Aanwerving Organisatie: via Global Recruitment
Contract: Permanent
Industrie:
Gemiddeld loon: 2000
Valuta: EUR
Address place: TURNHOUT
GROTE MARKT 77
Land: België
Postal Code: 2300
Web: www.globalrecruitment.info
Telefoon: +32 493 78 60 54

 

Rapporteer deze vacature

 

Share